Griekenland: Of ik vermoord iemand en ik heb gratis eten in de gevangenis of ik pleeg zelfmoord (03-06-2015)

Sinds 2010 – de start van de Euro crisis – schrijf ik financiele artikels over Griekenland, over de EURO en over de dictatoriale maatregelen die de Trojka oplegt aan mijn volk.

Ik vecht tegen de vooroordelen en de onzin die de Nederlandse pers en de Nederlandse politici de wereld in brengen. En u als buitenstaander gelooft dit allemaal klakkeloos.

Radar Extra heeft een fantastische documentaire gemaakt over de schuldvraag van de crisis. Uiteraard komt Griekenland in de documentaire ruim aan bod als zwakste schakel in de EURO crisis. U als onwetende burger heeft recht op de werkelijkheid en de waarheid te weten.

De documentaire werpt eigenlijk op een vrij eenvoudige manier licht op de oorzaak van de crisis maar ook op de gevolgen voor de Griekse bevolking. En de oorzaken en gevolgen, daar heb ik al zo vaak over geschreven. Het weerleggen van vooroordelen onderbouwd met feiten en cijfers. De documentaire bevestigt wat ik al lang roep. Vooral het slot: Hef de EURO op. Stop er mee. Maar ook dat zich een humanitaire ramp voltrekt in Griekenland. En geloof me: we staan nog steeds aan het begin van de crisis.

Luie Grieken

Nog enkele weetjes: De Grieken werken de meeste uren van de Europeanen (42 uur per week gemiddeld tegen 31 uren van de Nederlander). Ze gaan wel iets eerder met pensioen. (rond de 61 jaar gemiddeld). En van de 240 miljard staatssteun die Griekenland heeft gehad is 11% naar de burger gegaan. Van het restant zijn oude Griekse staatsschulden betaald. De gewone Griekse man/vrouw heeft hier weinig van gemerkt.

Nederlandse ministers

Dat de EURO, de ECB, het EURO parlement maar ook minister Dijsselbloem, minister De Jager en zelfs toenmalig minister Zalm een stelletje poppenkastfiguren zijn moge duidelijk zijn na het lezen van mijn verhaal. Ze hebben u gebakken lucht voorgehouden en allerlei smoesjes verteld zodat u denkt dat de Grieken 240 miljard Euro gaan terugbetalen om u gerust te stellen. Gelukkig zijn alle hooggeleerden het met me eens in de documentaire. Dat geld komt nooit meer terug.

Humanitaire ramp

Ik vind het persoonlijk schandalig en mens onterend wat ik weet, wat ik lees en wat ik met mijn eigen ogen heb gezien in Griekenland. Een land nota bene in het welvarendste deel van de wereld, lid van de EURO en de Europese Unie, waar mensen op straat leven, waar 6000 zelfmoorden per jaar plaatsvinden, waar mensen aan hun lot worden overgelaten als ze medische hulp nodig hebben, waar kinderen op straat vechten om voedsel en 500.000 mensen per dag leven van de voedselbanken en allerlei andere burger initiatieven. Geraak je werkloos in Griekenland dan ontvang je maximaal een jaar 480,00 euro om te eten, te drinken, je huur en gas, water en licht te betalen. Daarna zoek je t maar zelf uit. Ben je gepensioneerd? Dan ontvang je nog minder. Op dit moment is 30% van de Griekse beroepsbevolking werkloos. En de jeugdwerkloosheid overstijgt zelfs de 50%. En dan wordt Griekenland ook nog eens overspoeld door het vluchtelingenprobleem waar niemand een oplossing voor heeft.

Trojka

En die rotzakken van de trojka blijven maar hameren op bezuinigingen en hogere belastingen. Ze blijven maar roepen dat de Griekse overheid meer mensen moet ontslaan, dat er staatsbedrijven moeten worden verkocht aan Chinezen en Duitsers. Er zou grond verkocht moeten worden en zelfs Griekse eilanden privatiseren. Een grote schande is het. Ze hebben geen flauw idee wat ze vragen van de Griekse burger.

Maatregelen

De EU neemt allerlei maatregelen om de werkgelegenheid te boosten. Ze kopen schuldpapieren van overheden op zodat uw bank of uw overheid u meer geld kan lenen zodat u weer meer kunt uitgeven waardoor de economie groeit. Ook hebben ze de rente verlaagt dat geld lenen bijna niks meer kost. Andere instrumenten hebben ze niet. En het werkt niet en dat is verontrustend.

Smerig en politiek incorrect aan deze instrumenten is dat Griekenland geen deel uitmaakt van dit programma. De omgekeerde wereld! Het zwakste land in de EURO, waar er torenhoge werkloosheid is, waar de economie krimpt in plaats van groeit wordt uitgesloten van dit programma. Met andere woorden: we trappen jullie nog verder de grond in.

De Griekse overheid betaalt ook nog eens ruim 4% rente over het geleend geld uit Europa. Geld wat Nederland ter beschikking heeft gesteld. Ja, u leest het goed: 4%. En dit geld leent Nederland op de financiele markten tegen 1% of minder. Dit komt erop neer dat Nederland ruim 700 miljoen euro per jaar aan Griekenland verdient. Mooi is dat. Zo wordt er ook nog verdiend aan een land in crisis over de ruggen van de bevolking.

Verschillende maten

Alle politici met twee maten gemeten. Er zijn allerlei regels gemaakt voor Europa die ieder land wel probeert na te leven maar om verschillende legitieme redenen niet kan nakomen. Iedere politicus van toen en van nu liegt als hij zegt dat Griekenland financieel op orde was toen ze toetrad tot de EURO. Ze wisten het toen wel maar sloten hun ogen. U zal hierna begrijpen waarom iedereen in Europa wilde dat Griekenland in de EURO toetrad. Er kon namelijk geld verdiend worden aan Griekenland.  

Het begon allemaal natuurlijk al lang geleden dat Griekenland toetrad tot de EURO. De Grieken konden plotseling goedkoop geld lenen. Als je immers de EURO had of in de EURO zat was je kredietwaardig. Dat betekende dat iedereen in Griekenland plotseling veel geld tot zijn beschikking had om te besteden. Dit geld werd uitgegeven aan producten uit landen van de Europese Unie zoals Duitsland, Frankrijk en Nederland. Zo verdienden deze landen bakken met geld aan Griekenland. Er werden auto’s gekocht uit Duitsland, elektronica uit Nederland en de Griekse overheid besteedde miljarden aan militaire uitgaven zoals de aankoop van Franse onderzeeërs en Duitse tanks en de bouw van infrastructuur.

Bankencrisis

Ik leg het maar even heel eenvoudig uit in een stappenplan. De EU beslist dat Griekenland in de EURO komt zodat ze goedkoop geld kunnen lenen. Ze weten dat Griekenland op dat moment al niet kredietwaardig is (lees: ze kunnen geleend geld niet terug betalen) maar sluiten hun ogen. Er is immers geld te verdienen. De EU bestaat uit landvertegenwoordigers van in dit geval ook uit Nederland. Geleend geld krijgen de Grieken van bijvoorbeeld de ING bank, ABN AMRO bank en de SNS bank. Vervolgens kunnen de Grieken hun leningen niet terug betalen waardoor de Nederlandse banken in de problemen geraken. (Beter bekend als de bankencrisis). De Nederlandse overheid staat garant voor de banken, of wel de landvertegenwoordigers geven uw belastinggeld aan de banken die in de problemen zitten zodat die gered zijn. Vervolgens vertellen ze u op het 6-uur journaal dat de Grieken schooiers, lui en wanbetalers zijn. Ze vertellen u dat uw belastinggeld naar Griekenland is gegaan. Ze vertellen u niet dat er de afgelopen jaren op die leningen miljarden is verdiend aan rente en dat er voor miljarden is geëxporteerd aan Griekenland. En het allermooiste natuurlijk wat ze u wijsmaken is dat dit geld door de Grieken terugbetaald wordt.

Syriza

Daarom ben ik trots op Syriza, de nieuwe politieke leiders van Griekenland. Niet dat ze het perfect gaan doen, integendeel. Immers op iedere politieke beslissing kan je schieten, maar ze maken het de trojka erg moeilijk. Ze zeggen simpel: tot hier en niet verder. De Griekse bevolking is al genoeg uitgemolken. Het kan zo ook niet verder. Diep in mijn hart hoop ik dat Griekenland uit de EURO stapt. In mijn beleving kan je een land niet binnen 10 of 20 jaar financieel gezond maken. Daar zouden ze best 50 tot 100 jaar over moeten doen.

Hopelijk worden de drachme fabrieken weer geopend en beginnen ze met drachmes te drukken en hebben we vanaf 1 juli aanstaande onze eigen valuta. Laat een ding duidelijk zijn. De Griekse bevolking kan niets doen aan de crisis. De Griekse bevolking merkt niets van allerlei financiele steunprogramma’s. En er is geen einde van de crisis in zicht. Sterker nog, het land glijdt verder af.

Mocht u daar anders over denken dan nodig ik u uit om een recente documentaire te bekijken waarin glashard wordt aangetoond dat bijvoorbeeld Nederland een grotere tax gap heeft dan Griekenland. Een tax gap is een samen voegsel van misgelopen belastinginkomsten door de overheid, zwart werk en zwarte economie.

Griekenland is niet te koop en zal zichzelf niet verraden en gaat langzaam naar de drachme toe. Dat is al een tijdje geleden in gang gezet. Het probleem is niet dat wij dat niet willen denk ik maar eerder dat de EU ons niet naar de drachme laat gaan. Omdat simpelweg niemand weet wat de gevolgen zullen zijn. Persoonlijk denk ik dat de GREXIT de grootste financiele wereldwijde crisis ooit zal zijn. Zelf gecreëerd door de oplichters in de EURO. Laat ze te zelf maar oplossen. Maar niet over de ruggen van mijn landgenoten. TERMA!

De uitzendingen van Radar extra kunt u overigens hier bekijken. Het zijn twee uitzendingen van ongeveer 45 minuten.

http://www.radartv.nl/sites/radarextra/uitzending/aflevering/16-12-2013/uitzending-2/?extra-item=uitzending-2

En hier de link met de documentaire over de tax gap:

http://www.documentairenet.nl/review/zembla-de-misgelopen-miljarden/

En hier de link met de cijfers van de Europese Unie:

http://ec.europa.eu/eurostat/data/database

Giannis Garlemos – economie redacteur – Griekseagenda

Artikel is geschreven op persoonlijke titel.

Contactgegevens

Belastingadvieskantoor Brabant

Spaansehoekstraat 6

5035 GK Tilburg

Tel: 06-47165290 (from abroad: +31647165290)

mail: Belasting@planet.nl 

Facebook

Instagram

Twitter