voorlopige aanslag

De voorlopige aanslag wordt ook wel de maandelijkse belasting teruggaaf of maandelijks voorschot genoemd. Zo'n aanslag is in feite een voorbode op de definitieve aangifte die u doet nadat een belastingjaar verstrekken is. Het jaarbedrag dat u aanvraagt ontvangt u normaal gesproken in 12 jaarlijkse termijnen.

Zo'n voorlopige aanslag dient correct te worden aangevraagd, zodat u na afloop van een belastingjaar geen geld terug hoeft te betalen. Soms komt het voor dat door gewijzigde persoonlijke of financiele omstandigheden de voorlopige aanslag gewijzigd of stop gezet dient te worden.

Het is mogelijk dat er iets verandert in uw situatie. U verkoopt bijvoorbeeld uw eigen woning waardoor u geen recht meer hebt op aftrek van hypotheekrente. Het kan ook zijn dat u minder giften hebt gedaan dan u dacht. Of u krijgt meer of minder inkomsten. Als uw voorlopige aanslag te laag is, moet u bij de definitieve aanslag bijbetalen. Ook betaalt u dan belastingrente.

Geef wijzigingen door die van invloed zijn op uw voorlopige aanslag, zoals:

  • de koop of verkoop van uw woning
  • een andere gezinssamenstelling
  • hogere of lagere inkomsten

Belastingadministratiekantoor Brabant kan voor u de voorlopige aanslag aanvragen, wijzigen of stopzetten. Heeft u vragen over de voorlopige aanslag? U kunt me bereiken op 06-47165290 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Contactgegevens

Belastingadvieskantoor Brabant

Spaansehoekstraat 6

5035 GK Tilburg

Tel: 06-47165290 (from abroad: +31647165290)

mail: Belasting@planet.nl 

Facebook

Instagram

Twitter