Logo

07/02/2020 Eindrapport toeslagenaffaire Belastingdienst opnieuw vertraagd

Het eindrapport van de commissie-Donner over de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst verschijnt enkele weken later. Het kabinet wil breder onderzocht hebben welke ouders precies de dupe zijn geworden, meldt staatssecretaris Alexandra van Huffelen.


De commissie-Donner, die daar al langer mee bezig is, moet daarom ook kijken naar zaken die buiten de al bekende fraudeonderzoeken vallen. 

Meer gedupeerden

Tot dusver richtte de commissie-Donner zich op ouders die zijn aangepakt door zogeheten CAF-onderzoeksteams, die belast waren met de opsporing van toeslagenfraude. Maar inmiddels blijken er veel meer mensen te zijn die niet tot die groep behoren, maar zich wel gedupeerd voelen.

"Ik begrijp dat dit rapport voor ouders die menen op vergelijkbare wijze te zijn behandeld een belangrijk moment is", schrijft Van Huffelen aan de Tweede Kamer. "Juist omdat ik me ervan bewust ben dat veel ouders al een tijd in onzekerheid leven, vind ik het belangrijk dat het advies van de commissie over zoveel mogelijk van hen gaat."

bron: rtlnieuws.nl

 

Tagged under belastingdienst belastingdiensttoeslagenaffaire
Template Design © GJ-R Webdevelopment. All rights reserved.