Logo

17/03/2020 Kosteloos belastingaangifte doen voor zorgpersoneel (TIP)

Als belastingadviseur weet ik als geen ander wat hoge werkdruk betekent in de maanden februari, maart en april van elk jaar. Vechten tegen deadlines zoals voor 1 april aangifte doen,

later werd dat 1 mei, is een bekend fenomeen hier op kantoor. Dagen van 14 en 16 uur werken zijn in deze periode eerder regel dan uitzondering. En dat al meer dan 20 jaar. Bij de Belastingdienst is het toch al een grote puinhoop dus komen mensen automatisch terecht bij belasting experts. 

In deze woelige hectische tijd kan ik me van alles voorstellen hoe hoog de werkdruk momenteel is in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, ouderenzorg maar ook bij de brandweer en mijn oude collega’s van de politie. Ik heb ongelooflijk veel ontzag voor deze beroepsgroepen. En het hoe het er nu naar uitziet krijgen die het alleen maar drukker de komende maanden.

Het laatste waar deze mensen momenteel aan zullen denken is om hun belastingaangifte in te dienen voor 1 april, zodat ze voor 1 juli de centen terug gaan krijgen. Ze kunnen weliswaar uitstel aanvragen tot 1 september 2020, maar dat loopt ook weer in de papieren. De overheid heeft tot op dit moment nog geen regelgeving bedacht om bepaalde beroepsgroepen extra uitstel te geven voor het doen van aangifte.

Om die reden wil ik meedenken met deze beroepsgroepen, maar ook mijn respect en waardering uiten. Ik bied vanaf vandaag het invullen van de aangifte inkomstenbelasting 2019 KOSTELOOS aan voor uitsluitend deze beroepsgroepen.

Het enige wat deze mensen moeten doen is de papieren afgeven op mijn kantoor, opsturen per post of inscannen en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De aangifte wordt binnen 24 uur ingevuld en ingestuurd naar de Belastingdienst via mijn eigen postbus bij de Belastingdienst. Een kopie van de aangifte wordt in de mail gezet.

Omdat mijn kantoor sinds afgelopen vrijdag alle persoonlijke klanten contacten heeft geannuleerd tot 6 april 2020, zit ik dagelijks van 09.00 tot 21.00 belastingaangiften op kantoor in te vullen. De werkdruk is nog onveranderd hoog en zal alleen maar toenemen nu de deadline van 1 april nadert. Voor voornoemde beroepsgroepen wil ik een uitzondering om deze allen tijdig te helpen en extra uren te maken in de avond en in de weekends.

Voor meer informatie kijkt u op Garlemos.nl. Kent u iemand in voornoemde beroepsgroep? Laat het hem/haar weten dat ik beschikbaar ben.

Zoals premier Rutte gisteren zei: zorg goed voor elkaar en let een beetje op elkaar is dit het enige wat ik op dit moment kan doen.......... 

Tagged under belasting@planet.nl 06.47165290 belastingaangifte
Template Design © GJ-R Webdevelopment. All rights reserved.