01/03/2020 Duizenden klachten vanwege drukte op site Belastingdienst

Het is erg druk op de website van de Belastingdienst. Duizenden mensen proberen tegelijkertijd belastingaangifte te doen, maar de website lijkt dat niet aan te kunnen.

Veel mensen klagen over het feit dat ze niet kunnen inloggen.

De Belastingdienst meldt op de eigen website 'dat het op dit moment erg druk is op Mijn Belastingdienst'. Wie het niet lukt om in te loggen, krijgt het advies op een later moment belastingaangifte te doen of te kijken of ze de app hiervoor kunnen gebruiken.

De systemen zijn ingericht op 100.000 mensen die tegelijk aangifte willen doen, maar op piekmomenten ligt het aantal mensen dat dit probeert soms ver daarboven, meldt een woordvoerder van de Belastingdienst. Via Twitter biedt de dienst verontschuldigingen aan voor het ongemak. 

Duizenden klachten

De website allestoringen.nl heeft al duizenden klachten binnengekregen. Onder meer van mensen die zeggen dat hun gegevens niet worden geladen.

Sinds vandaag kunnen Nederlanders weer belastingaangifte doen. Miljoenen particulieren en ondernemers doen dat over het jaar 2019. Vorig jaar deden  470.000 mensen hun aangifte al op de eerste dag. Nog nooit waren dat er zoveel.

Vervelend

De woordvoerder noemt het heel vervelend als het niet lukt aangifte te doen vandaag. "We zetten alle zeilen bij. We weten dat de eerste dag een drukke dag is, maar het grote aantal mensen dat aangifte wil doen, zorgt voor druk op ons systeem."

Tips voor je belastingaangifte

Voor veel mensen is belastingaangifte doen een vervelend klusje, maar het kan behoorlijk lonen om er even goed naar te kijken. 

Een belangrijke tip om geld te besparen: als je aangifte moet doen (je krijgt daarover een brief of bericht in je digitale berichtenbox), doe het dan vooral niet te laat. Dat kan namelijk een flinke boete opleveren van 385 euro. Voor je die krijgt moet je het trouwens wel bont maken: als je te laat bent krijg je eerst nog een herinnering en daarna een aanmaning.

Nog een tip: meestal zijn de aftrekposten niet vooraf ingevuld door de Belastingdienst. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je die niet opgeeft.

De belangrijkste post voor veel mensen is de hypotheekrenteaftrek. De rente die je hebt betaald over je hypotheek mag je van je bruto inkomen aftrekken. Daarmee verlaag je dus het bedrag waarover je belasting moet betalen. Omdat huizenbezitters per jaar al snel duizenden euro’s aan hypotheekrente betalen, levert deze aftrekpost ook vaak honderden tot duizenden euro's voordeel op.

bron: rtlnieuws

Contactgegevens

Belastingadvieskantoor Brabant

Spaansehoekstraat 6

5035 GK Tilburg

Tel: 06-47165290 (from abroad: +31647165290)

mail: Belasting@planet.nl 

Facebook

Instagram

Twitter